Marga van Praag
Dagvoorzitter

Marga van Praag

(Dagvoorzitter, onder voorbehoud)

Margaretha (Marga) van Praag (Amsterdam, 14 september 1946) is een Nederlands journaliste en voormalig presentatrice.

Zij bezocht de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, studeerde enige tijd geneeskunde aan de Universiteit Leiden en werkte vanaf 1968 bij de VARA. Ze presenteerde de programma’s Fanclub en De Jonge Onderzoekers, en deed redactiewerk voor Twee voor twaalf en Hoe bestaat het.

In 1981 ging zij werken voor het Jeugdjournaal (NOS) als verslaggeefster, later ook als presentatrice. De uitspraak “Als journaliste mag je nóóit partij trekken, maar wél voor kinderen” werd door haar dikwijls gebezigd. In 1992 stapte zij over naar het NOS-Journaal. Ze werd daar de eerste presentator van de ochtenduitzending (andere presentator was Gijs Wanders).

Later werd Marga van Praag verslaggever met als speciale opdracht het verzorgen van features: lange onderwerpen met een knipoog, die zich mogen verheugen in een zeer uiteenlopende waardering van de kijkers.

Eind 2008 stopte Van Praag bij de Publieke Omroep. Op 7 november van dat jaar gaf ze haar allerlaatste reportage. Bij haar afscheidsreceptie werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Na haar pensionering maakte zij tv-portretten voor de zender Het gesprek.

Marga van Praag sprak vijf luisterboeken van Pippi Langkous in. Ook speelde ze mee in De Vagina Monologen.

Recommended Articles